Om Borgvik

Borgvik drivs sedan 2024 av familjen Eklund med målsättning att låta Borgvik vara en attraktion, ett resmål och en levande mötesplats för besökare året runt. För boende i Katthammarsvik och Östergarnslandet vill vi att Borgvik skall vara ett invändigt och utvändigt vardagsrum som bjuder in och skapar minnen, möten och samvaro.

På området finns en museigård med många ursprungliga byggnader från 1600 – 1900-talen med inredda tidstrogna miljöer och dessa hus är öppna för visningar med guidade turer. Den första kända ägaren var en dansk hamnfogde som hette Chreesten Erichsen och därefter har det bland annat bränts kalk, utskeppats kalksten, och inhyst militär och flyktingar under andra världskriget. Borgvik blev pensionat redan 1922 och är nu Gotlands äldsta pensionat som ännu är igång. Sedan 1943 äger familjen Håkansson fastigheten. 

Huvudsäsongen är april – september men utöver det har vi öppet för bröllop, fester, specialevents, paketresor, konferens och möten och andra roliga saker övriga tider på året. 

Bröllop och större sällskap

Planerar ni bröllop, konferens eller ett större sällskap på Gotland? Borgvik erbjuder perfekta lokaler och boenden för att göra ert event minnesvärt. Boka er plats hos oss och skapa unika ögonblick i en inspirerande miljö.

Katthammarsvik

Katthammarsvik är ett mysigt fiskesamhälle som ligger på det vackra Östergarnslandet.

Här finns underbart vacker natur, intressant historia och fantastiska möjligheter för rekreation och semester.

Här finns året runt öppna matbutiken Tempo med post- och apotekvaror, paketboxar, ombud för systembolaget och bensinmack, caféer, tennisbanor, utegym, stora fotbollsplaner och cykeluthyrning. I bygdegården finns inte mindre än två muséer, bibliotek och bio och inom tre mils radie finns tre fina golfbanor.

Aktiviteter

Cykling

Katthammarsvik erbjuder varierade cykelvägar som vindlar genom Gotlands vackra landskap, perfekt för både avkopplande familjeturer och utmanande rutter.

Paddling

Med sin tillgång till både stilla vatten och öppna hav, är Katthammarsvik idealiskt för paddlingsexpeditioner längs dess pittoreska kust.

Fågelskådning

Området är känt för sitt rika fågelliv, där våtmarker och kustlinjer lockar till sig ett brett spektrum av fågelarter, perfekt för både nybörjare och erfarna fågelskådare.

Vandring

Utforska Katthammarsviks natursköna vandringsleder, från lätta promenader till mer krävande vandringar som alla bjuder på storslagna utsikter och naturnära upplevelser.

Svalka dig med glass i Borgvik!

Besök Glasscaféet i Borgvik på Gotland för en uppfriskande paus! Vi erbjuder ett brett sortiment av glass som svalkar perfekt i sommarvärmen. Njut av en glassig stund i solen hos oss på Borgvik.